BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
16 експерти застават пред съда по делото срещу Костадин Тасев Vote_lcap25/516 експерти застават пред съда по делото срещу Костадин Тасев Voting_bar  (5/5)
18042011
В Окръжен съд-Благоевград започва първото съдебно заседание по делото с висок обществен интерес срещу Костадин Тасев от Сандански, обвинен, че е насилвал зверски собственото си дете. Преди близо година малкият Сашко бе приет за пореден път по спешност в болница, а баща му в ареста по подозрение, че го е малтретирал *цензура*уално.Делото обещава да бъде тежко, скандално, противоречиво, предаде от Благоевград нашият репортер Миролюба Бенатова.

На състава, председателстван от един от най-опитните наказателни съдии

бившият шеф на окръжния съд Красимир Аршинков се пада задачата да разреши сложния медицински и правен казус - какво се е случило в дома на Тасев на 15 февруари 2010 г.

Според обвинителния акт, на този ден бащата Костадин е проникнал с пръст в ануса на сина си

Това е разкъсало в дълбочина стената на дебелото черво и пикочния мехур. Станалото е довело до постоянно общо разстройство на здравето и опасност за живота на детето.

Сашко няма как да обясни какво е правил баща му с него в онези дни. Показания за това дават психолози от МВР, лекари, които са имали досег с детето, както и майката Христина Николакиева, израсла по домове за сираци, с лека умствена изостаналост

На 20-ия ден след раждането започва дългото обикаляне на бебето по болници

С висока температура, диария и кръв в изпражненията, то първо е прието в санданската болница и прехвърлено в клиника по детска гастроентерология в София. Изписано е на 9 ноември и три дни по-късно отново е на лечение в инфекциозна болница. Така от 20-ия си ден до 2-годишна възраст

Сашко е лежал над 15 пъти в различни болници

в Сандански, Благоевград и София, където е престоял 150 дни. Първата медицинска експертиза тогава твърди, че разкъсванията на правото черво и пикочния мехур са резултат от твърд тъп предмет, какъвто може да бъде и мъжкият полов член в ерекция.

Петорната експертиза е категорична, че няма травматични увреждания

а се касае за болестно състояние предвид това, че детето е много често с едни и същи симптоми в болници.

Рекордната 11-орна експертиза пък дава точно обратното заключение

Сашко не е болен, а разкъсванията са от тесен и продълговат предмет, каквито могат да са накрайник на клизма, човешки пръст и др. Изследванията на дамски тоалетен душ, чрез който е имало съмнения, че е прониквано в детето, обаче не установяват следи от ДНК на Сашко.

Съдебно-психиатрична експертиза на Костадин установила, че той боледува от психично заболяване

Имал смесено личностно разстройство с черти на емоционално нестабилна личност - импулсивен тип и дисоциално личностно разстройство. Бил интровертен, прикрит и дистантен, склонен да реагира с агресия. Разбирал значението на постъпките си и можел да дава достоверни обяснения за тях. Осъждан е три пъти за бягство през граница и кражби, като за два от случаите е реабилитиран.

Не искам интервю, обиден съм ви. Не са ме допускали да видя детето - заяви преди заседанието Тасев

Шестнайсет експерти трябва да застанат пред съда, за да изкажат различните си тези за нараняванията на малкия Александър. Съдът е категоричен, че вещите лица трябва да са в зала по едно и също време, за да могат да изложат тезата си едновременно.

Очаква се над 50 свидетели и вещи лица да бъдат разпитани по започващото дело, а писмените доказателства от близо 500 страници са събрани в пет тома.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите