BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Ученици изписваха "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни" на състезание  Vote_lcap25/5Ученици изписваха "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни" на състезание  Voting_bar  (5/5)
18042011
Ученици изписваха "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни" на състезание  460x345

"Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни" са изписвали учениците в Пещера, решавайки исторически и логически задачи по време на състезание "Координация, разум и действие”, организирано под патронажа на депутата от ГЕРБ Красимира Симеонова, предаде Фокус.

За всяка решена задача участниците получавали по една дума, за да се получи изречението "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”". Наградите на състезанието са били връчени от кмета на общината Стелиян Варсанов.

Проведеното по този начин състезание и въвличането на децата в партийна пропаганда е предизвикало буря от негодувание в общината и в областта. Според пазарджишкото издание "Виделина" са нарушени най-малко два закона – Закона за народната просвета и Закона за закрила на детето.

Областният началник на Регионалния инспекторат по образованието Йордан Чалъков е наредил проверка по случая и е поискал писмени обяснения от директорите на училищата. В Пещера се подготвя искане за свикване на извънредна сесия на Общинския съвет, който да се занимава със скандала.

По думите на кмета Стелиян Варсанов той е присъствал само на връчването на наградите на ученическото състезание в Пещера и не е бил запознат с регламента на състезанието. Градоначалникът отказа допълнителни коментари докато не се запознае с подробностите около организацията на мероприятието.

Красимира Симеонова се извини на обществеността в Пещера за организирането на състезанието. Тя заяви, че е готова да понесе отговорността си за проявата, която не е била съгласувана с ръководството на ГЕРБ.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите