BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Огнени стихии изправиха на крак пожарникарите в Благоевградско и Пловдив Vote_lcap25/5Огнени стихии изправиха на крак пожарникарите в Благоевградско и Пловдив Voting_bar  (5/5)
20082011
Огнени стихии изправиха на крак пожарникарите в Благоевградско и Пловдив 460x306

Пожар на площ от 500 декара гори в Благоевградско, край село Логодаж. Огънят се разпространява бързо заради много силен вятър. Фронтът на пожара се разпространява към Македония. На място има три пожарни екипа, заедно с 11 пожарникари, 20 души местно население и 15 души от Горско стопанство, една фадрома и една водоноска.

Сухи треви и храсти пък горяха в района на Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград. Подпали се и необитаема къща в Стария град на Пловдив.

Няма пострадали при инцидента или нанесени материални щети след пожара в близост до висшето учебно заведение. Причината за него обаче все още е неясна.

От пожарната в града предупредиха, че силни ветрове и непреценени метеорологични условия създават предпоставка за възникване на стихиите, а горещото време допринася за опасността.

Данните показват, че броят на пожарите в Пиринско са се увеличили с 50% спрямо миналата година.

Пожарникарите се справиха бързо и с огъня, пламнал в необитаема къща в Пловдив. Имотът е изоставен и в него се подвизават бездомници, проститутки и наркомани, твърди съсед пред Агенция "Фокус".

Мястото на инцидента е в съседство с културни забележителности.

Според районния кмет Райна Петрова безстопанствените къщи в Стария град са няколко и инцидентите в тях стават именно заради настанилите се временно "гости".
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите