BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Влаковете спират само след три дни Vote_lcap25/5Влаковете спират само след три дни Voting_bar  (5/5)
20112011
Влаковете спират само след три дни 1887040806_460

Само след три дни влаковете спират. Националната стачка в железниците е заради съкращаването на хора и влакове. Очаква ни транспортен хаос. Синдикатите протестират срещу планираните съкращения на 2000 железничари и спирането на 150 влака.

От Съюза на транспортните синдикати са категорични, че стачка ще има. Тя ще започне в 8.00 часа на 24 ноември и ще бъде ефективна. Влаковете, които вече се движат по това време, ще спират на следваща гара, но няма да стигат до крайната, обясни председателят на организацията Екатерина Йорданова.

Единственото условие да няма протест е да бъдат изпълнени стачните споразумения за намаляване и оптимизиране на персонала, както и подписването на трудов колективен договор. „Това, което се случва в момента, се случва без диалог и без участието на синдикатите”, заяви Екатерина Йорданова.

Председателят на Управителния съвет на БДЖ Владимир Владимиров обаче изрази съмнение, че служителите ще спрат работа. Според него ако това се случи и продължи известно време, кредиторите ще дойдат и ще си поискат влаковете и вагоните, които са дадени като залози и дружеството практически ще фалира.

„Тази стачка не може да постигне абсолютно нищо. Ръководството няма да отстъпи по никакъв начин от позицията, която има. Синдикатите вече две години се опитват да спрат реформите, обаче железничарите са достатъчно разумни хора и стачка няма да има. Не може да се направи компромис да правим, тъй като не можем да бъдем съпричастни към фалита на БДЖ”, каза Владимиров.

Той призова всички служители на железниците да не мислят за стачка. Ако това обаче се случи, ще се стигне и до промяна на разписанието на влаковете.

Стачката ще бъде безсрочна - по осем часа на ден, седем дни в седмицата. Дори и извън нейния контекст, пътници по много линии са притеснени, защото спирането на 150 влака ограничава възможностите им за придвижване.

Във вторник синдикатите канят всички кметове, чиито населени места ще бъдат засегнати от промените. Каква е картината в страната – вижте във видеото.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите