BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
50 милиона източени от железниците Vote_lcap25/550 милиона източени от железниците Voting_bar  (5/5)
03122011
50 милиона източени от железниците 1402291646_460

Девети ден от стачката на железниците. Утре изтича критичният десети ден, за който ръководството на холдинга предупреди, че би изпаднало във фалит. На този фон дойде новината, че от компанията са били източени близо 50 милиона лева.

Парите са загубени от престъпна схема с обществени поръчки, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Схемата е действала през последните 5 години, а в нея е участвала и ромска фамилия, свързана с ГЕРБ.

Според събраните данни, компанията е обявявала обществени поръчки за строителни дейности, които след това са печелени от 3 фирми с по 20 служители. Тези поръчки са извършвани на прекалено високи цени за нивото на предлаганите услуги. В схемата е участвала и фамилията на бившия общински съветник от ГЕРБ Илия Илиев.

„Фамилията е свързана, сега, Не бих искал да уточнявам и конкретизирам, това няма значение кой какъв е бил. Важно е законът да бъде спазен от всички и когато някой прекрачи закона, да бъде човекът който да понесе отговорност за всички това, което е вършил”, коментира Цветан Цветанов.

Виновните длъжностни лица в националната компания железници са на доста високо ниво, каза още министър Цветанов. Той обаче не уточни дали под договорите с фирмите-изпълнителки стои подписът на сегашния директор на компанията или на бившия. Но беше по-конкретен за претърпените загуби.

„От анализа който е направен говорим за над 40 милиона лева, но колко реално е облагодетелствало даденото лице, това ще бъде предмет на доказване. Това са първоначалните данни”, каза Цветанов.

Днес се иззети документи, от които става ясно, че основата сума е източена до 2009 година. Вече е образувано е досъдебно производство, но дали ще им има повдигнати обвинения, ще реши прокуратурата.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите