BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
Go down
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Вашето мнение за ACTA? Vote_lcap25/5Вашето мнение за ACTA? Voting_bar  (5/5)

Вашето мнение за ACTA? Empty Вашето мнение за ACTA?

on Сря 01 Фев 2012, 15:32


Можете да видите и чуете за това навсякъде в интернет, в по-големите сайтове и страници, а причината форума да се включи в призоваването към действия е, защото на 11 януари България и още 20 страни-членки на ЕС подписаха въпросното споразумение за борба с фалшифицирането.

Накратко, това споразумение ще ограничи разпространение на всякакъв вид информация, подлежаща на авторско право в интернет. Филми, музика, литература, изкуство - всичко ще бъде достъпно срещу заплащане. Ще се ограничи свободното слово в интернет, всички форуми и блогове, които нарушават "авторски права", ще бъдат затворени, а нарушителите - вкарани в затвора. Сайтове като Zamunda, WikiPedia, YouTube и т.н. ще останат в историята.

Вашето мнение за ACTA? ACTA_man

Нека помислим за момент какво означава всичко това. Всеки от нас е престъпник и го грози опасност от затвор, според това споразумение. Нелегалните Windows-и, Photoshop-и, всички снимки, които сваляме, цялата ни дискография, новите филми и всичко останало са пиратски, дори споменаването им като марки може да бъде сметнато за престъпление. Цитирането на определена марка, дискусиите във връзка с даден филм или група, цялата свобода на словото и личното ни пространство - започвайки се от e-mail адресите, които доставчиците ни трябва да проверяват и стигайки се до преравяне на свалените ни файлове.

Не на последно място - самата концепция на този форум ще бъде в нарушение. Ако някой се регистрира с име на герой от книга или филм (всички Катрин Пиърс, Елена Гилбърт и т.н., които присъстват във всеки форум) - ще бъдат в нарушение. Всеки аватар и подпис, който сложим, ще нарушава авторски права. Всяко доближаване до известен филм или сериал и използване на сюжети от него - също. Да не говорим за цялата информация, която ни е интересна и обсъждаме от време на време.

Това, което се опитват да наложат като "защита" на авторите и произведенията, всъщност ще бъде в полза единствено на големите издателски къщи и продуцентски компании, главно американски. Ще спрат развитието на технологиите, собственото ни обогатяване и свобода да научаваме неограничено всичко, което ни интересува. Да избираме каква музика да слушаме и какви филми да гледаме, без да циклим пред телевизорите в очакване на филм отпреди 15 години, който излъчват за пети път. С две думи - ако желаете да запазите начина си на живот непроменен, можете да направите нещо по въпроса.

Да се запишете в подписката, която ще бъде внесена в Европейския парламент - ЦЪК

Да изпратите този текст: "АЗ съм против ратифицирането на ACTA , тъй като считам, че това накърнява правото ми на достъп и търсене на информация, както и личната ми неприкосновеност, гарантирани от конституцията на Република България!
Като ИЗБРАН ОТ МЕН, представител в ЕП, настоявам да защитите МОИТЕ права, като гласувате ПРОТИВ това срамно споразумение!"

- или ваш личен текст на следните e-mail адреси на българските представители в ЕС:

metin.kazak@europarl.europa.eu; filizhakaeva.hyusmenova@europarl.europa.eu; stanimir.ilchev@europarl.europa.eu; ilianamalinova.iotova@europarl.europa.eu; iliana.ivanova@europarl.europa.eu; evgeni.kirilov@europarl.europa.eu; andrey.kovatchev@europarl.europa.eu; mariya.nedelcheva@europarl.europa.eu; svetoslavristov.malinov@europarl.europa.eu; Nadezhda.Neynsky@europarl.europa.eu; vladkotodorov.panayotov@europarl.europa.eu; antonyia.parvanova@europarl.europa.eu; dimitar.stoyanov@europarl.europa.eu; emilstefanov.stoyanov@europarl.europa.eu; vladimir.urutchev@europarl.europa.eu; kristian.vigenin@europarl.europa.eu

Да отидете на 11 февруари, ако сте от София, или да подкрепите събитието чрез Фейсбук - ЦЪК


Ако си заслужава да се обединим в нещо, свързано с политиката, това е то. Нека не вкарваме бъдещето си в Средновековието и не позволяваме на шепа хора да се разпореждат със свободата ни.

Можете да споделите в тази тема мнението си по въпроса и да кажете какво сте (или не сте) предприели по въпроса и защо.
Върнете се в началото
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите