BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
ЧЕЗ и Е.ОН искат увеличение на тока Vote_lcap25/5ЧЕЗ и Е.ОН искат увеличение на тока Voting_bar  (5/5)
29022012
ЧЕЗ и Е.ОН искат увеличение на тока 60935984

Две от трите основни доставчика на ток в България ЧЕЗ и Е.ОН поискаха увеличение на цената на услугата. Първите насояват за покачване на сметките с 6,44%, докато другата компания е за по-драстичен скок – 9,1 процента.

ЧЕЗ оправда искането си с необходимите инвестиции за поддържане и развитие на електроразпределителната мрежа в Западна България за периода от една година и с начало 1 юли 2012 г. Разходите са на стойност 151 млн. лв., като за сравнение може да се каже, че одобрените от ДКЕВР необходими инвестиции за настоящата ценова година възлизат на 111 млн. лв., а за предходните три – по 71 млн. средногодишно.

Увеличението от 6,44% ще доведе до повишаване на сметките за ток с 1 ст. за киловатчас, като ДДС-то не е включено. По изчисления на ЧЕЗ, средномесечната сметка за електроенергия би се увеличила с 2,49 лева.

Е.ОН, която обслужва Североизточна България, ще предложи на ДКЕВР средно увеличение на крайната цена за потребителите с 9,1% от 1 юли 2012 г. Компанията разкри, че това би променило с 4 лв. месечната сметка на едно домакинство със стандартна годишна консумация от 3500 КВтч.

Отчитайки настоящите обществени нагласи, от Е.ОН обявиха, че нямат намерение да включат в ценовото си заявление предложение за въвеждането на цена за мощност.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите