BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Синът на Гриша Ганчев остава в ареста Vote_lcap25/5Синът на Гриша Ганчев остава в ареста Voting_bar  (5/5)
14052012
Синът на Гриша Ганчев остава в ареста 60961803

Синът на Гриша Ганчев – Данаил, и още четирима задържани при акция "Захар" остават в ареста, реши Специализираният съд тази вечер.
Мярка домашен арест беше постановена за единствената жена в групата - Камелия Мирчева, която е член на надзорния съвет на "Литекс комерс", заради здравословното й състояние и защото е самотен родител на тийнейджър.
Данаил Ганчев, Милко Талев, Ивайло Талев, Тодор Симеонов, Милко Димитров и Камелия Мирчева са обвинени в укриване на данъци в големи размери и според прокуратурата са действали като организирана престъпна група.
Мотивите за решението на съда са, че има обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които са обвинени, а събраните доказателства са достатъчни, за да се установи стройна схема за избягване на плащането на ДДС. Освен това според магистратите има достатъчно данни, че обвиняемите са се уговаряли кои товари със захар да се фактурират и на каква цена.
Според защитата няма убедителни аргументи за ръководене и участие в престъпна група. Адвокатите определиха разговорите, записани чрез СРС-та между сина на Гриша Ганчев – Данаил, и Милко Талев, като нормална търговска дейност.
На старта на заседанието пристигна и Гриша Ганчев, но половин час по- късно той напусна залата. След това се върна отново, за да чуе решението на съда. Защитата ще обжалва.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите