BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
ВАС задължи ЧЕЗ да върне едномесечното отчитане на тока Vote_lcap25/5ВАС задължи ЧЕЗ да върне едномесечното отчитане на тока Voting_bar  (5/5)
14102009
Върховният административен съд задължи ЧЕЗ незабавно да върне едномесечното отчитане на тока. Това съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. И още една новина - комисията ще се опита да спре практиката руският природен газ да поскъпва чувствително през зимата по време на отоплителния сезон.

От комисията днес подчертаха, че не те, а Върховният административен съд трябва да се произнесе може или не може ЧЕЗ да отчита битовите електромери на три месеца. Докато чакат окончателното решение на съда,

ЧЕЗ обаче трябва да отчитат домакинствата всеки месец

Комисията ще даде последен срок на изпълнение, след което ще последват нови наказания. Този срок не може да е по-дълъг от два-три месеца.

"В момента сме в хипотезата изпълнение на едномесечното отчитане. Те трябва да започнат незабавно", заяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

Другата новина, която произведе новият председател на енергийния регулатор е, че се обмисля промяна на наредбата за ценообразуване на газа. Идеята е парното да не сменя цената си през цялата зима, а големите поскъпвания на руския природен газ, когато са неизбежни да се случват извън отоплителния сезон.

"Да, но трябва да се направи така, че да не е за сметка на едно от дружествата, т.е. на "Булгаргаз". Трябва да се създаде механизъм загубите от един период да се компенсират за следващ", допълни Семерджиев.

Асоциацията на топлофикационните дружества също иска промяна на тази методика. Правителството също трябва да одобри новия режим на ценообразуване.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите