BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Учебник вкара България в пределите на Турция Vote_lcap25/5Учебник вкара България в пределите на Турция Voting_bar  (5/5)
06062012
Учебник вкара България в пределите на Турция 60969952

Турските власти разпространяват безплатно учебно помагало, в което картата на пределите на Турция включва цялата територия на Армения, части от България, Ирак, Кипър и Грузия.

Според информация на рускоезичното независимо електронно издание „Кавказкий узел” и турския вестник „Милиет” учебното помагало било част от национална програма на министерството на образованието на Турция за раздаването на безплатни учебни материали за учениците и организирани специални мероприятия с участието на родителите им.

След изразени бурни протести от страна на грузинските и арменските власти, миналата седмица в Тбилиси, турският вицепремиер Бюлент Арънч е определил отпечатването на подобен учебник за „недопустимо” и е поискал да му се предостави цялата информация по този въпрос, съобщава „Кавказкий узел”.

От министерството на образованието на Турция са заявили, че са „шокирани от случилото се” и са поднесли официални извинения.

Все още не е ясно от къде се е появила картата в учебника и как е било одобрено отпечатването, коментира „Милиет”.
Според изданието основна отговорност ще поеме ръководителят на дирекция към министерството на образованието от департамента в Истанбул Ату Озер
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите