BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Държавата набира "безплатни" чиновници-стажанти Vote_lcap25/5Държавата набира "безплатни" чиновници-стажанти Voting_bar  (5/5)
01072012
Държавата набира "безплатни" чиновници-стажанти 60970943

Държавната администрация набира стажанти. До края на годината ще се отворят места за 400 студенти. Така те ще получат шанс за работа в един от малкото сектори, където заплатите все още растат.

За първи път всички министерства и общини се отварят за стажант-чиновници. От есента за стаж ще се кандидатства през специален уеб-портал. Стажът, който е безплатен, не е гаранция за работа.

От юли десетки хиляди действащи държавни служители чиновниците ще получават заплати по нова система. „В миналото, за да си повишиш заплатата трябва да станеш ръководен кадър или шеф. Сега това не е задължително условие”, казва Лилия Борисова.

Тоест, ако шефът да пише на служителя си добра оценка, увеличение един път годишно му е гарантирано. Много служители разчитат на бонус към заплатата, който при лоша оценка биха загубили.

По новата система най-високата чиновническа заплата става 4000 лева. Тя се пада на главния секретар на Министерския съвет. За да я заслужи, Росен Желязков трябва да получава от премиера отлични оценки в продължение на 5 години.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите