BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Депутати, любители на АТВ-та, искат лек режим за регистрация на машините Vote_lcap25/5Депутати, любители на АТВ-та, искат лек режим за регистрация на машините Voting_bar  (5/5)
11072012
Депутати, любители на АТВ-та, искат лек режим за регистрация на машините 60971096

Депутати предлагат по-облекчен режим за регистрацията на АТВ-та. За целта трябва да се направят промени в Закона за движение по пътищата. В парламента има поне десетина любители на високопроходимите машини. Сред тях е и лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Депутатът от ГЕРБ Иван Божилов обича адреналина и през уикенда се качва на АТВ. До него е и 6-годишният му син Стефан, който е с малко копие на машината.

Процедурата по регистрацията на машините е доста тежка, затова някои собственици си я спестяват. Така рискуват, ако тя изчезне, никой да не обърне внимание - все едно ти е изчезнало колелото. Иван Божилов също е с откраднато АТВ и просто се е примирил, че няма да го намери.

„Тогава установих, че действително полицията няма как да контролира нещата, защото 90% от АТВ-тата нямат регистрационна табела”, коментира депутатът.

Промяната в закона ще накара и любителите на карането по черни пътища да носят задължително каска.

Друг любител на АТВ-та е депутатът от „Атака” Венцислав Лаков. „Сега по закон машината се води лека кола, а това означава да я натовариш с определени неща, в противен случай глоба... Трябва да извадя резервна гума, триъгълнк, жилетка и аптечка - всичко това къде ще се побере на едно АТВ”, недоумява Лаков.

Ако не регистрираш АТВ-то си, не можеш да припариш и до бензиностанция, възмущава се депутатът.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите