BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
Go down
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Ферари: Проблемът с дифузьорите ни струва много Vote_lcap25/5Ферари: Проблемът с дифузьорите ни струва много Voting_bar  (5/5)

Ферари: Проблемът с дифузьорите ни струва много Empty Ферари: Проблемът с дифузьорите ни струва много

on Пон 02 Ное 2009, 19:52
Според Стефано Доменикали, сезон 2009 е бил провален за Ферари заради скандалът с дифузьорите разразил се в началото на годината. Тимът от Маранело не възприе добре идеята и твърдо бе на мнението, че модификациите по дифузьорите на Браун, Уилямс и Тойота са в разрез с правилата. В крайна сметка ФИА определи приспособленията за легални и Ферари трябваше да преработят болида си за да са конкурентни. Това обаче не помогна кой знае колко на темпото на F60 и в средата на сезона, италианците решиха да пренасочат всичките си ресурси в разработката на колата за 2010 година. Запитан за причините Ферари да са оптимисти за догодина Доменикали отговори:

"Оптимизмът идва от това, че не виждаме никакви дупки в правилника, които да се интерпретират по различен начин от някои хора. Сега всичко е изясенено и няма да има проблеми за напред. Ние конструирахме F60 така, че да не може да се интегрира двойният дифузьор. Сега правим нещо, което Рос Браун направи преди две години с Хонда, когато хвърли всички ресурси в проект, който се реализира този сезон с голям успех. Имахме дух за борба и желание за победа. Сезонът бе труден за всички ни. Проблемът с дифузьорите ни струва много и до голяма степен предреши изхода от шампионата за нас. Трябваше да работим по колата без този компонент и бе трудно да наваксаме. Така се стигна и до тежкото решение от Юли когато просто сложихме край на развитието на този болид. Беше много трудно да се решим на такава драстична мярка, но се надявам да сме направили правилното нещо. Просто колата бе конструирана на база, която догодина няма да е печеливша. Само времето ще покаже дали сме били прави.", сподели Доменикали.
Върнете се в началото
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите