BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Психиатриите останаха без пари Vote_lcap25/5Психиатриите останаха без пари Voting_bar  (5/5)
14112009
Психиатричните болници от лятото насам получават едва 54% от бюджетите им. Част от тях са в критично състояние, тъй като доставчиците вече отказват да изпълняват доставките. Така е в една от най-големите психиатрични болници - Карлуково. Заради авария на котела тук изписват пациентите, които са в по-леко състояние. Близките има обаче не могат да ги гледат и ги връщат обратно.

Мая е от София. В психиатричната клиника от осем години. Вчера по нейно желание я изписват. С кола на клиниката заминава за София. Късно вечерта Мая се озовава пред апартамента на леля си, която е най-близката й роднина. Жената обаче не може да я гледа, тъй като живее в малък апартамент, а дъщеря й има бебе. Затова днес лелята върна обратно Мая в клиниката.

Причината да се изписват пациенти, които са по-добро състояние, е повредата в парния котел, казаха от клиниката. Сега се поставя нов, но не е сигурно дали той ще работи.

"Нямаме гориво, няма и да имаме, отказват доставчиците, независимо от договора, същата история е с храните", обясни Николай Станев – главен счетоводител на психиатричната клиника.

Освен на студено, болните тук могат да останат и без храна и лекарства, тъй като от лятото насам клиниката получава само половината от бюджета си. Дълговете на психиатрията в Карлуково вече са 490 хиляди лева, от които 350 са просрочени.

"Ние не сме социален дом, ние сме болница, дебело по подчертавам ЛЕПЕНКА близките го знаят и го разбират, но не искат да го приемат и оставят тези болни, което не е хуманно и не е човешко", каза Николай Станев.

Така психично болните попадат в омагьосан кръг. Болниците нямат пари, а близките им не могат или не искат да се грижат за тях.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

cskar4ito1
on Съб 21 Ное 2009, 00:38cskar4ito1
че то на днешно време кой ли има пари вече УгриженостСтрадание
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите