BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Годжи: Не бях танцувал досега, странно, че се получава нещо Vote_lcap25/5Годжи: Не бях танцувал досега, странно, че се получава нещо Voting_bar  (5/5)
17112009
Георги Милчев-Годжи е едно от любимите лица в "Шоуто на Слави". Какво би правил, ако не беше предаването, каква музика обича, на кой концерт е бил последно, би ли станал водещ и какъв човек е Слави. На тези и на още ваши въпроси Годжи отговори така:

Dancing Stars и/или „Шоуто на Слави"

Dancing Stars е предизвикателство, което ме научи на много неща, но „Шоуто на Слави" е мой дом. Не бях танцувал досега, странно, че се получава нещо. Трудно ми е да преценя дали ми харесва, защото е много натоварващо. Забавно е, най-малкото. Приемам го като част от шоуто. Моят фаворит е Бианка Панова. Разликата между нея и нас, всички останали, е в пъти.

Ако не беше музиката...

Мога да ви кажа какво бях преди - бях тонрежисьор в радио „Астра" в Плевен. Или бих се занимавал като баща ми с търговия. Бих продавал изобразително изкуство и антиквариат - колкото повече остарява, толкова по-скъпо става, няма срок на годност и не се разваля.

Не рисувам от години, просто защото нямам време, за съжаление. Иначе ми се иска понякога, но няма кога. Не мога да кажа какво ме вдъхновява. Поривът идва от някакво друго място. Не знам. Ако пиша текст, просто ми трябва музика. За да рисувам, просто ми трябва едно платно. Аз не сядам да правя нещо тематично, а каквото излезе. Така е и с текстовете.

В последния албум имам едно авторско парче, което не мога да кажа, че е успешно. Работим по въпроса за ново. Едно е да направя нещо, друго е дали то ще ги зарадва. Дано да ги зарадва.

Свободният човек

Аз съм свободен по принцип, защото така съм избрал да бъда. А за това, че съм толкова ангажиран - това ми доставя в известен смисъл удоволствие от това, че в крайна сметка всичко има някакъв смисъл.

Смятам, че съм добър музикант. Може би донякъде съм компромисен басист, защото знам как свирех преди десет-петнадесет години, когато можех да се поддържам. Вече нямам време да свиря по четири-пет часа на ден и затова нямам самочувствие за Бог знае какъв басист. Но смятам, че съм добър музикант и имам критерии.

Чалга и етнофолк

За мен са странни по принцип определенията за музика. Чалга по принцип на турски означава музика, а чалгаджия е музикант. Единственото, заради което могат да ни определят като чалгаджии, е може би заради завистта. Аз не се чувствам чалгаджия по простата причина, че съм свирил с „Манхатън трансфер", ние сме свирили с Дзукеро, с госпъл хора, от който е тръгнал Майкъл Джексън. Това ми дава самочувствие да не се смятам за чалгаджия. Да кажат за нас, че сме чалгаджии, значи трябва да си негативно настроен и затова не бих им обърнал внимание.

Музиката, която Годжи обича

Странно е, че човек като остарее, се връща към музиката от младините си. Предпочитам да слушам най-вече "Тото", това ми е любимата група, "Йес", "Форинър", "Дийп Пърпъл" от части, нашата си музика - има парчета, които ми е странно как сме ги направили.

Последният път бях на концерт с Цветан Недялков, Нели Петкова и Криси Илиев. Бяхме на Стив Лукътър. Лично аз останах с противоречиви чувства, защото той свиреше нещо, което беше по-скоро космически джаз, отколкото това, което аз очаквах да чуя.

Шоуто на Слави и Слави

„Шоуто на Слави", първо, е шоу, второ е, бих казал, коректив на всяка една власт в България. Трето, според мен, „Шоуто на Слави" има мисия - да събужда гордостта на българите, да се чувстваме горди от това, че сме се родили тук, да обичаме страната си и да останем в нея.

Слави е добър човек за наше най-голямо щастие. Може би и за негово. Като водещ смятам, че - както и ще да прозвучи - е велик. Наблюдавам и други водещи и виждам каква е разликата. Имали сме „Лице на заем" по време на един друг форма и общо взето се вижда. Като продуцент мисля, че е доста умен и находчив.

Годжи водещ?

Не, аз не ставам за водещ. Не бих направил собствено шоу. Ако някога, по някаква причина, напусна шоуто, няма да се занимавам с телевизия, по простата причина, че, първо е некоректно, второ, защото тук съм научил неща, които ще е изключително нелоялно и нечистоплътно да прилагам на други места. Ако някой ден ме няма тук, ще се занимава или с музикален бизнес, или с интернет.

Лично за мен „Шоуто на Слави" е вече начин на живот. Да прекратя с това ще е много сериозна стъпка и на този етап не бих я предприел. На всеки в определен момент му е писвало, чувствал се е така - няма почивка, няма свободно време... Но в крайна сметка така сме си го избрали - аз и моите колеги сме избрали да живеем по телевизията, защото на практика така се получава.

За финал: Игра на думи

Китара - Бас.

Книга - Сърцата на тримата (Джек Лондон - бел. ред.)

Легло - С коя? (смее се)

Обувки - Веднага се сещам, но ще е реклама.

Шоу - Къци Вапцаров (смях)

Слави - Пичага.

Годжи - Той пък що да не е пичага?


Последната промяна е направена от uilan на Вто 24 Ное 2009, 11:50; мнението е било променяно общо 1 път
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

cskar4ito1
еми супер че му се е получавало има на хора избщо не им се получава даже и да танцуват
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите