BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Принуждавали работници в Разлог да гласуват за кандидата на ГЕРБ Vote_lcap25/5Принуждавали работници в Разлог да гласуват за кандидата на ГЕРБ Voting_bar  (5/5)
24112009
След първия тур на изборите в Разлог разпределението на гласовете е било 48,1 в полза на Благой Дункин срещу 28,5 в полза на претендента от ГЕРБ. Това заяви за предаването "Тази сутрин" на bTV кандидатът на Коалиция "Патриотичен съюз за община Разлог", който загуби изборите – Благой Дункин.

Какво се случи между първия и втория тур, според него:

"Демокрацията в Разлог беше нарушена, както в кампанията между първия и втория тур, така и в самия изборен ден. Между първия и втория тур масови проверки на всички фирми – малки предприятия, заведения, които се бяха осмелили да закачат мои агитационни материали", заяви Дункин като уточни, че проверките са били правени от областни структури, отговарящи за хигиенните изисквания и норми, държавни институции на Областно ниво:

"Масирано се изсипаха в Разлог. Това беше нещо невиждано и нечувано. Другото, което се случи в седмицата преди балотажа беше един огромен натиск от мощните строителни фирми, които са били с властта винаги. Сега се опитват да бъдат с новата власт. Определени от тях лица с всеки служител директни разговори, че ако не победи кандидатът на ГЕРБ, фирмите преминават към съкращения, преустановяват дейността си".

Благой Дункин заяви, че има доказателства за всичко, което казва. Според него, ако се заведе дело за изборни нарушения, хората не биха се съгласили да свидетелстват, защото ще загубят работата си, но той знае кои са и те лично са му казали, че така им е наредено и така действат.

"Наредено им е от собствениците на фирмите да обявяват и да убеждават служителите в тези фирми, че ако след балотажа в неделя кандидатът на ГЕРБ не бъде кмет, автобусите на фирмите няма да пътуват до населените места и работниците няма да са на работа".

Дункин допълни, че има и документи, с които може да докаже, че членове на Секционни избирателни комисии, които са били членове от неговата квота, са получили веднага след първия тур предизвестия за прекратяване на работа от фирмите.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите