BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
Go down
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Отбори и компании влизат в битка за тима на Рено Vote_lcap25/5Отбори и компании влизат в битка за тима на Рено Voting_bar  (5/5)

Отбори и компании влизат в битка за тима на Рено Empty Отбори и компании влизат в битка за тима на Рено

on Съб 05 Дек 2009, 10:49
Екипът на Рено се оказа в центъра на люта битка за придобиването му от различни отбори и компании. Както стана ясно вчера, Дейвид Ричардс и неговият Продрайв проявяват желание да се сдобият с отбора от Енстоун, но сега изплува името на още един желаещ да се сдобие с тима. Това е инвестиционния фонд от Люксембург Гении Капитал. Изпълнителният комитет на френската марка се събра вчера за да обсъди бъдещето си във Формула 1 преди срещата на борда на директорите, когато ще се реши и съдбата му на 14 Декември. Срещата вчера не е дала резултат тъй като не е направено решение как да се продължи участието на компанията в спорта.

Според източници близки до Рено, бизнесменът Жерар Лопес, за който се смята, че иска да се сдобие с отбора заедно с Продрайв, всъщност е отделен играч и съперник на Дейвид Ричардс. Лопес има намерението да купи между 75% и 100% от тима. Освен това бизнесменът има намерение да превземе и програмата на Рено за млади пилоти. Според присъствали на срещата, Лопес има най-големи шансове за превземането на тима, тъй като се ползва с одобрението както на шефа на Рено Карлос Госн, така и с това на Бърни Екълстоун.

Въпреки това, ситуацията е доста оспорвана тъй като сегашното ръководство на тима пък подкрепя Дейвид Ричардс. Неговият голям опит в моторния спорт ще бъде ценен за Рено в кампанията им да се завърнат отново на върха във Формула 1. Освен това неговото присъствие може да позволи на французите да се изтеглят от активно участие и да запазят името си в спорта само като доставчик на двигатели. По-рано днес пък Бърни Екълстоун изрази надежда, че ще се намери начин Рено да остане във Формула 1.
Върнете се в началото
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите