BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Костов: Доган се бои от удари на системата Vote_lcap25/5Костов: Доган се бои от удари на системата Voting_bar  (5/5)
15122009
Не бих говорил за сделка между Доган и ГЕРБ, каза лидерът на ДСБ Иван Костов в студиото на предаването "Тази сутрин". "Съвсем очевидно е, че Доган прави опит да се сниши достатъчно, да покаже, че е готов на много сериозни отстъпки, включително да се откаже от официалното управление на Движението за права и свободи и евентуално да направи сериозни стъпки по посока на ГЕРБ, с оглед на това да спаси партията от преследване", смята той. По думите му Доган много се бои за това, че ДПС ще понесе тежки удари от една нормално вършеща си работата полиция, Държавна агенция "Национална сигурност" и прокуратура.

"Ще бъде огромна грешка на ГЕРБ, ако се подадат на това предложение от страна на ДПС, защото хората избраха ГЕРБ да управлява сраната, за да отдаде на всеки от тези, които доведоха България до това положение, заслуженото. Хората избраха ГЕРБ, за да постави мафията на мястото й", каза още Костов.
Доган беше официалният говорител на Мултигруп, добави лидерът на ДСБ. Той заяви, че Доган живее в имот купен и построен от фирма, която има огромни задължения към НАП – това е откраднато от българските избиратели. Според него досега не е правено разследване, защото ДПС беше на власт и сега това трябва да се случи.

Разчитаме правителството да разчисти Авгиевите обори, които ни остави предишното управление. Има намаление 22% на планираните приходи в държавата. Правителството трябва да прави изключителни икономии и единственото, което си позволи е даде пари на пенсионерите. По отношение на 25-те лева, които ще бъдат дадени на около милион български пенсионери, според Костов това не ги е зарадвало. "Не мисля, че това е решило въпроса за пенсионерите, защото парите не са много, а освен това има и момент на несправедливост, защото пари ще вземат хората с ниските пенсии, а хората, които са се осигурявали повече няма да вземат нищо". 7,5 млрд. лева по-малко приходи, това е гигантска сума, каза Иван Костов. Има договори без да е осигурено финансиране.

"Надявам се, че следващата година все пак ще бъде стабилизирана от икономическа гледна точка и дано се отдаде на управляващите да спрат спада на икономиката", заяви Костов. Моите прогнози за бюджетния недостатък на приходите са от юли месец. "Аз съм единственият, който предупреждаваше, че ще бъдат седем милиарда и половина, но никой не ми вярваше", каза още Иван Костов. Той допълни, че много иска колкото се може по-бързо и глобалната икономика, а след нея и българската икономика да излязат от кризата, защото ще бъде много мъчително.

Енергийна мафия са хората, които стоят зад руските интереси в България и намирайки се скоро на власт реализираха тези интереси и направиха много отстъпки на Русия. Това са хората подписали договорите от предишното правителство и начело стои бившият премиер и неговият енергиен министър Румен Овчаров, който е подписал тези договори, посочи Костов. Тези хора преследват свои интереси, те имат легална и нелегална дейност в тази посока. В тази група има много хора в това мафиотско лоби, до степен самият Доган да се разграничи от тях в доклада си пред конференцията на ДПС.

Аз не знам дали Тагарински е част от някаква мафия, както каза Яне Янев. Аз отдавна не поддържам никакви контакти с Марио Тагарински, който направи много избори и напусна не една партия, каза Костов. Друг въпрос е защо са го привлекли от РЗС, когато той напусна друга група, тогава не беше предател, а сега е, коментира Костов. Това, което знам от Димо Гяуров е, че зад тези фойерверки за дейността на Яне Янев като председател на комисията за борба с корупцията се крие изпълнението на поръчки.

Примерът е, че част от министрите са закъснели с подаването на декларациите за конфликт на интереси, а се вдигат фойерверки, че са извършили някакво престъпление, каза Костов. Освен това се правиха опити непрекъснато да се влезе в дейността на ДАНС и да се назначат като експерти към комисията хора напуснали Агенцията, посочи Костов.

По повод подкрепата на правителството на ГЕРБ Костов каза, че имат много общи цели, но в никакъв случай няма да подкрепят предложението за такъв контрол, който иска МВР в закона за електронните съобщения. Ние ще изискаме среща с Цветан Цветанов по този въпрос. МВР трябва да бъде подкрепено в борбата с престъпността, но хората не трябва да бъдат следени, отбеляза Костов.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите