BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Улица в село Бусманци се е превърнала в басейн Vote_lcap25/5Улица в село Бусманци се е превърнала в басейн Voting_bar  (5/5)
15122009
След сигнала от столичния квартал "Манастирски ливади", където хора са заградили и са превърнали в частни улици и част от цял комплекс, проверка на предаването "Тази сутрин" установи, че това е напълно законно. Според представителя на фирмата строител на комплекса собствениците на апартаменти там трябва да плащат по 200 лева на автомобил на месец, за да могат да паркират пред собствените си домове. Представителят на фирмата строител твърди пред колегите, че все още няма ценоразпис, който да определя колко ще струва престоят в комплекса. Жителка на този квартал обаче пише:

"Пиша ви по повод репортажа относно "Манастирски ливади". От фирмата казаха днес, че все още нямат ясна представа колко ще струва паркирането в комплекса и, че няма да е повече от 200 лева на месец. Това не е така. Миналата седмица бяха поставили на колите ценоразпис с цена на час, за 24 часа и цена на месец. Прикачила съм ви сканираното копие на това съобщение. Освен това никой не ни е известил за това поставяне на бариери при закупуването на имота ни. Повечето хора от комплекса даже не знаят за това".

"Истински воден басейн" - така наш зрител описа състоянието на улицата, на която живее в село Бусманци. Наш екип направи проверка.

"При обилни дъждове достига до втория стълб. Според мен дължината е над 35 метра и това по-скоро прилича на един голям басейн отколкото на локва. И тротоарът прелива така че пешеходците трудно използват улицата по предназначение, не само колите, а миналата зима беше замръзнало и това се превръща в една пързалка, която е опасна и за колите, и за пешеходците и за всички", обяснява доктор Краси Горанов.

Улицата няма канализация, а положението става още по-лошо след частичен ремонт, извършен от "Софийска вода" АД през пролетта на 2008 година.

"Кметът беше горд с направения ремонт, ние също харесахме работата без да предполагаме, че това ще се превърне в един басейн", признава доктор Горанов.

"Тъй като е реконструирано изцяло, т.е. пътното легло е изградено, се оказва, че част от водата, която се образува там след дъжд не успява да се отводни така, както е било преди ремонта. Това, което се получава в момента е просто следствие на това, че в момента няма канализация и въобще в целия Бусманци канализацията не се подържа от "Софийска вода", обясни Радослав Русев, мениджър "Контролен център" в "Софийска вода" АД.

Освен, че улицата не може да се отводни, проблем за доктор Горанов и съседите му са и влагата и непредвидените ремонти, с които в последствие трябва да се справят.

"В селото няма канализация, това беше обяснението и на кмета, че проблемът ще се реши, когато се изгради канализация. Да, ама това може и да се случи след пет години, дотогава какво?", пита Горанов.

"Това действително е проблем, който е много неприятен. Човека си плаща данъци и не може да гази вода постоянно. Има изграден идеен проект, но като се има предвид че тази инфраструктура ще струва 35 млн., не сме сигурни дали и тази година ще можем да го направим това нещо", призна кметът на район "Искър" инж. Йордан Томов.

В крайна сметка за жителите на село Бусманци улица "Крива ливада" си остава проблем.

"Явно, че двете инстанции си прехвърлят топката и чакат да замръзне, тъй като това може да се случи в края на седмицата и това би отложило, ето вижте какво се случва и това би отложило всякакви действия до идната пролет. Да, но отлагането не е в ничии интерес, ето вижте, вижте какво става с нас, сега сме във водния басейн", каза доктор Краси Горанов.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите