BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
В София откриват галерия за модерно изкуство Vote_lcap25/5В София откриват галерия за модерно изкуство Voting_bar  (5/5)
15122009
У нас за пръв път ще има галерия за модерно изкуство. Галерията ще бъде открита официално утре, а от четвъртък ще бъде отворена и за всички ценители на съвременното изкуство.

"Всички работи, които са в галерията, са с музейно качество. Те са притежавани от най-големите и известни музеи в света. На Салвадор Дали в Барселона, на Пабло Пикасо в Париж на Анди Уорхоу, както и всички големи Тейд, Модерн арт, Мома в Ню Йорк и други", заяви Деница Атанасова, артистичен директор.

Освен творби на световноизвестни европейски автори, ще бъдат показани и оригинали на съвременното американско изкуство.

Амбицията на създателите на галерията е тя да се превърне в място, в което колекционери да могат се сдобият с оригинали на автори от 20 и 21 век.

"Ние работим в много тясно сътрудничество със семействата на артистите, с фондациите, с издателите им, т.е. всички наши работи идват от хората, които държат правата за това изкуство, което дава една допълнителна достоверност, че това са оригинални графични работи", допълни Деница Атанасова.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите