BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Диана Пикасо: Творчеството на Пикасо никога не е било засегнато от промените в икономиката Vote_lcap25/5Диана Пикасо: Творчеството на Пикасо никога не е било засегнато от промените в икономиката Voting_bar  (5/5)
15122009
Внучката на Пикасо - Диана Пикасо, пристигна в София по повод откриването на галерията за модерно изкуство. Ето какво разказа тя в предаването "Тази сутрин": "Един ден един специалист по история на изкуството попитал Пикасо каква е разликата между сексуалността и изкуството и Пикасо казал: "Това е едно и също нещо – може да бъде само еротично". И аз винаги съм се питала за това какво е значението на тази фраза".

Той е казвал с чувство за хумор дори много сериозни неща. "И когато задълбах повече в изследванията си, разбрах, че наистина изкуството може да бъде само еротично, или поне за него това е било така. Както за Пикасо Сезан е бил неговият духовен баща, а за мен Пикасо е духовният дядо на всички", споделя Диана.

Внучката на художника каза, че не е познавала дядо си: "Но когато гледам всичките му творби, казвам си, че има все пак едно намигане към семейството".

По отношение на икономическата криза тя заяви: "Трябва да кажа, че творчеството на Пикасо не е било засягано никога от промените в икономиката. С течение на времето хората се запознават с различни етапи от неговото творчество. Освен това вкусовете се променят. Но той никога не е бил жертва на модата, не е зависил от нея, както при други творци, при които продажбата на техните творби зависи от това дали са на мода или не. Освен това Пикасо е един творец, който никога не се е опитвал да се харесва на хората. А всъщност им се харесва, доста".

Попитана как са се променяли вкусовете към творчеството на Пикасо, Диана отговори: "Ето например да вземем еротичните творби – преди 15 години за хората е било трудно да си купуват еротично изкуство. И това, което са си купували хората, са си го слагали по стаите, далеч от погледа на хората, а някои са слагали отгоре и воали. А сега хората искат творби и не само това, но те искат тези творби да бъдат еротични и си ги слагат в салоните, в холовете. Така че, голотата по-пълно, по-плътно е навлязла в нашия живот. И хората не се притесняват повече от теми, които засягат тяхното ежедневие".
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите