BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
В Китай арестуваха над 5 000 души за интернет порнография Vote_lcap25/5В Китай арестуваха над 5 000 души за интернет порнография Voting_bar  (5/5)
01012010
Китайската полиция е арестувала 5394 души по време на операция за пресичане на разпространението на порнография в интернет, съобщи Ройтерс.

Един от аргументите на китайските власти за широко пропагандираната операция е, че неприличните снимки в интернет "влияят върху емоционалното здраве на децата".

През миналата година са били заведени общо 4186 дела срещу разпространители на порнография в интернет - четири пъти повече в сравнение с 2008 г., посочва Ройтерс.

Операцията ще продължи и през тази година. Министерството на държавната сигурност призова доставчиците на интернет услуги да инсталират "защитна технология" на своите сървъри.

В Китай има близо 360 милиона интернет потребители – повече от всяка друга страна в света. Според Ройтерс управляващата комунистическа партия се опасява, че световната виртуална мрежа може да се превърне в опасен проводник не само на вредни изображения, а и на опасни за властите идеи.

В мрежата на кампанията срещу порнографията, според Ройтерс, са попаднали и
множество интернет сайтове с политически деликатно или дори с генерирано от потребители съдържание, което дава основание за твърдения, че властите се опитват да установят строга цензура върху интернет пространството.

В Китай е забранен достъпът до редица популярни интернет сайтове като Ютюб на Гугъл, Туитър, Фликър и Фейсбук, както и множество китайски сайтове за размяна на файлове между отделните регистрирани потребители.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите