BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Повечето пътища в Североизточна България са затворени Vote_lcap25/5Повечето пътища в Североизточна България са затворени Voting_bar  (5/5)
23012010
Почти всички пътища във Варненска и Добричка област са затворени, информират от агенция "Пътна инфраструктура". Затруднено е движението поради снегонавяване в областите Шумен, Разград, Силистра и Бургас. Намалена е видимостта поради снегонавяване в Бургаска и Старозагорска област. Частично заледени участъци има в областите Монтана /Петрохан/, Хасково, Шумен, Бургас и Сливен.

В областите Сливен, Варна, Добрич, Шумен, Русе, Разград, Хасково /в района на Тополовград/ духа силен вятър. Сняг вали на "Хемус" от Чурек до тунел "Правец". Опасност от заледявания има на виадуктите и мостовете по магистралите.

Затворени са проходите Етрополе - Златица, Твърдица - Елена /движението се осъществява през прохода "Вратник"/, Троян - Кърнаре, Върбишкият и Дюлинският проход.

Всички пътища във Варненска област са затворени с изключение на: Варна-Добрич и Варна-Бургас. Автомагистралата е затворена в посока Варна-Шумен, в посока Шумен -Варна е отворена в 11 ч. В няколко общини е обявено бедствено положение.

Всички пътища са затворени и в област Добрич. Изключение правят Добрич-Варна, Добрич-Балчик и Добрич-Карапелит-Хитово-Коларци. По отворените пътища в областта всички автомобили трябва да се движат с вериги. Видимостта по пътя Добрич-Варна е силно намалена след разклона за село Дебрене. Силният вятър образува снежна пелена и ограничава видимостта до 5 метра.

В Софийско са затворени пътищата "Чибаовци-Свидня" и "Етрополе-Тетевен". Забранено е движението на моторни превозни средства над 10 тона за участъка на първокласни път София-Кулата от с. Драгичево-кв."Княжево".

За движение в Пловдивска област са затворени участъците - Павел баня-Брезово-Пловдив /между с. Стряма и с. Калековец/, като обходният маршрут е Стряма-Чекерица - п.в. "Трилистник" на магистрала "Тракия".

Заради изграждането на пътно кръстовище "Качица" не се пускат автомобили по път София-Варна /от 380-ти до 700-тия км/.

В Бургаска област е затворен път Царево-Ахтопол-Резово и участъка Бургас-Карнобат от магистрала "Тракия". По пътя Обзор - Слънчев бряг всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. През Ришкия проход товарните автомобили трябва да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

В област Монтана е забранено преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан", а в област Сливен - на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътищата Градец-Ичера-Сливен, Сливен-Стара река. По пътя Петолъчката-Котел-Омуртаг товарните автомобили трябва да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

Забранено преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътищата Белово-Юндола, Пещера-Батак-Доспат /и задължително с вериги/ и Велинград-Сърница. Всички автомобили да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета, през проходите "Превала", "Пампорово", "Рожен" и "Печинско" и по пътя Средногорци-Мадан-Златоград.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите