BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
Go down
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Фернандес: Синият флаг трябва да се премахне Vote_lcap25/5Фернандес: Синият флаг трябва да се премахне Voting_bar  (5/5)

Фернандес: Синият флаг трябва да се премахне Empty Фернандес: Синият флаг трябва да се премахне

on Нед 23 Май 2010, 00:06
Фернандес: Синият флаг трябва да се премахне Img_20100522_0004

Собственикът на тима на Лотус Тони Фернандес изрази намеренията си да се бори за премахването на синия флаг от Формула 1. Малайзийският бизнесмен, който навлезе в спорта едва през тази година смята, че на никого няма да му липсва синия флаг и с неговото премахване ще се увеличи сигурността на пилотите. Трите нови екипа във Ф1 за този сезон Лотус, Върджин и Испания Рейсинг все още са далеч от темпото на старит отбори. Това налага на пилотите им постоянно да внимават за сини флагове, чието предназначение е да наредят на състезателя да пусне движещия се зад него. Фернандес обаче се надява ФОТА да приеме, че това правило създава сериозни предпоставки за инциденти на пистата:

"В началото като го споменах се прие с резерви дори и от моя отбор, но сега идеята започва да набира скорост и си заслужава да бъде разгледана. Хората реагираха по-добре от очакваното. В добрите стари времена нямаше сини флагове. Няма и в НАСКАР или Индикар. Така състезанията са много по-интересни, а и е по-безопасно за пилотите.", сподели той.
Върнете се в началото
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите