BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Разкриха българин в САЩ, опитал се да открадне чужда самоличност Vote_lcap25/5Разкриха българин в САЩ, опитал се да открадне чужда самоличност Voting_bar  (5/5)
29052010
Разкриха българин в САЩ, опитал се да открадне чужда самоличност 460x707

Властите в САЩ разкриха опит от страна на българин да получи документи за самоличност на името на тригодишно дете, загинало при опит за отвличане през 1982 г., съобщават днес много американски национални и регионални вестници.

Българинът Дойчин Кръстев в продължение на години се представял за Джейсън Робърт Еверс, който всъщност бил убит на 3-годишна възраст преди 28 години при опит за отвличане.

Измамата била разкрита, след като Кръстев подал молба за издаване на паспорт. По силата на операция "Сравнение с мъртвите", която паспортните служби в САЩ прилагат от около пет години, след сравнение с архива на смъртни актове било установено, че Джейсън Еверс отдавна не е сред живите. Досега по тази програма са били разкрити над 120 опита за присвояване на чужда самоличност.

Вестник "Вашингтон пост" съобщи на своя интернет сайт, че Дойчин Кръстев пристигнал в САЩ в началото на 90-те години, след като истинските му родители се съгласили той да заживее в семейството на Майкъл Хоровиц, бивш съветник в службата за управление и бюджет при Белия дом по време на мандата на президента Роналд Рейгън. Хоровиц се срещнал с родителите на Дойчин в България.

Българинът живял няколко години с Майкъл Хоровиц и съпругата му, посещавал елитен частен колеж, спечелил стипендия за университет, след което изчезнал.

Разследването около опита да бъде получен паспорт на името на отдавна починал човек разкрило, че през 2002 г. Дойчин Кръстев, с името Еверс, бил назначен в Комисията за контрол върху алкохола в щата Орегон.

Той никога не се е замесвал в престъпна дейност и колегите му в Орегон са с високо мнение за него и го смятат за изключително интелигентен, твърди орегонският вестник вестник "Блу ридж нао".
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите