BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Опит за грабеж и нападение в международния влак Букурещ - София Vote_lcap25/5Опит за грабеж и нападение в международния влак Букурещ - София Voting_bar  (5/5)
15062010
Опит за грабеж и нападение в международния влак Букурещ - София 436265243_460

Опит за грабеж и нападение в международния влак Букурещ - София. Задържан е косовски гражданин, който се опитал да обере пътниците. Двама негови съучастници все още се издирват.

Малко след 6.30 тази сутрин в транспортната полиция в Мездра е получен сигнал, че шафнерът на влака, пътуващ от Букурещ е нападната от трима маскирани. Жената, която работи 30 години в БДЖ, е ударена по лицето, заплашена е и е заключена в купето, след като отказала на нападателите да им съдейства да оберат багажа на спящите във вагона пътници. Влакът е спрян на гара Зверино и след претърсване на района е заловен 50 годишен косовски гражданин. Никой от пътниците не е пострадал, нямало и липсващ багаж.

Последните случаи на нападнати служители на БДЖ поставя въпроса пред железниците и транспортната полиция за сигурността на шафнери и кондуктори. Само преди около месец, пак в международен влак беше нападната друга жена- кондукторка

Според ръководството на БДЖ, те са направили каквото трябва за безопасността на служителите си, но транспортната полиция трябва да засили присъствието си.

„Мисля, че патрулите, които се назначават, не са достатъчно. Мерките, които сме предприели са мобилните телефони, които са в постоянна връзка с БДЖ, с инструкторите, с мен. Имат връзка и с транспортна полиция ,със спешния телефон 112”, каза Ивайло Димитров.

От БДЖ искат служителите им да бъдат обучени от полицията как да реагират в подобни ситуации.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите