BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Нова следа по случая "Белнейски" Vote_lcap25/5Нова следа по случая "Белнейски" Voting_bar  (5/5)
19082010
Нова следа по случая "Белнейски" 264514112_460

Има втори човек, участвал в убийството на сестрите Белнейски. Разследващите са категорични и дори имат насоки кой е съучастникът. Окръжният съд в Пазарджик ще гледа утре мярката на първия и единствен, засега, обвиняем за двойното убийство.

Лазар Колев излежава последните дни на предишна своя присъда и, за да не бъде освободен в неделя, прокуратурата ще поиска постоянен арест за убийството на двете сестри. Екип на "Код: Криминално" откри нови неподозирани досега факти за жестокото убийство, както и ексклузивни снимки от мястото, където са открити телата на двете момичета.

Кадрите са от мястото, часове, след като са открити телата на двете момичета - в края на януари 2006 година. Екипът успя да открие пастира, който първи се натъква на зловещата гледка преди четири години и половина и, който в определен етап от разследването беше смятан за мъртъв. Това е и първият му, макар и откъслечен разказ пред медии.

"Аз тръгнах с козите там и козите се изплашиха, аз се обърнах и видях трупа там, козите ми се уплашиха… Когато се върнах видях трупа женски. Трупа черен, гол беше. Коли не съм виждал, само трупа”, разказва Ангел.

Лазар Колев е един от първите проверени веднага след убийството. Тогава рецидивистът изкарва фалшиво алиби. После се проваля на детектора на лъжата, намерено е и негово ДНК по телата на момичетата. Към делото днес са приложени и свидетелски показания на мъж, пред когото Колев е признал за случилото се.

"Аз и прокуратурата сме 1000 процента убедени, че Лазар Колев е извършил това престъпление. За мен няма ни най-малко съмнение. Ако имаше и един процент съмнение, нямаше да му повдигнем обвинение", заяви следователят Веселин Мартински.

Самият Лазар Колев категорично отрича да познава двете момичета. В неделя той трябва да излезе на свобода от Пазарджишкия затвор, където излежава присъда от четири години и половина за кражба на мобилен телефон. Престъпление, извършено два месеца след убийството на Белнейски.

Разследващите се надяват до няколко месеца категорично да докажат каква е ролята на втория човек в убийството на сестрите Белнейски.

Адвокат Марин Марковски, който защитава Лазар Колев, е убеден, че доказателствата срещу клиента му не са достатъчни. Марковски смята, че има некоректно отношение към веществените доказателства по случая.

Истината за убийството на сестрите Белнейски ще търси и предаването "Код: Криминално" в понеделник. Очаквайте още разкрития - за първи път пред камера.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите