BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Ще сме готови за Шенген през януари 2011 г. Vote_lcap25/5Ще сме готови за Шенген през януари 2011 г. Voting_bar  (5/5)
03102010
Ще сме готови за Шенген през януари 2011 г. 460x340

Смятам, че януари 2011 г. България ще бъде напълно готова с влизането в Шенгенското пространство. Да се надяваме, че през март 2011 г. Унгария ще бъде страната, която ще вкара в Шенгенското пространство Румъния и България. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като получи междинен доклад от гражданско наблюдение на изпълнението на Националния Шенгенски план, осъществено от Институт "Отворено общество".

България стои доста добре и мисля, че дори на моменти стои по-добре от стари членове на Шенгенското пространство, отбеляза Цветанов. По думите му е по-реалистично влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство да стане едновременно, отколкото поотделно.

Към 31 август подготовката на България за Шенген като цяло се осъществява в срок и има достатъчно основания да се смята, че страната ще изпълнява всички условия за членство към 31 март 2011 г., съобщи по-рано Ася Кавръкова, програмен директор в Институт "Отворено общество", цитирайки заключенията от доклада на "Отворено общество".

От 48 мерки, предвидени в Националния план със срок за изпълнение до 31 август 2010 г., 28 мерки са изцяло изпълнени, 15 са по-скоро изпълнени и са към приключване, 3 мерки са в процес на осъществяване, но не са изпълнени, а 2 от мерките не са започнали, посочи Кавръкова.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите