BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Здравната каса поема медикаментите за редки заболявания Vote_lcap25/5Здравната каса поема медикаментите за редки заболявания Voting_bar  (5/5)
10122010
Здравната каса поема медикаментите за редки заболявания 460x356

Националната здравноосигурителна каса поема от следващата година медикаментите за редки заболявания, съпътстващата хормонална терапия при някои онкологични заболявания и поддържане на пациентите след трансплантация.

Сега тези лекарства се осигуряват от Министерството на здравеопазването, но от 1 януари ще преминат към медикаментите за домашно лечение, които поема Здравната каса.

За да получат лекарствата, пациентите ще трябва да отидат в съответните лечебни заведения, където са получавали терапията си досега. За да няма прекъсвания в лечението, МЗ е осигурило резерви до 1 февруари.

През 2011 г. ще има промяна и в начина, по който ще се финансират лекарствата за онкологични заболявания и диализа. Досега те се набавяха чрез тръжна процедура от МЗ. През следващата година обаче търговете за закупуването на медикаментите ще се правят от лечебните заведения, в които те се отпускат. Новите правила ще заработят от 1 март. Дотогава медикаментите ще се осигуряват от МЗ по досегашния ред.

Общият бюджет за медикаменти за онкологични заболявания за следващата година е около 110 млн. лв. или с 12 на сто повече в сравнение с 2010 г.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите