BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
Go down
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
ФИА иска да махне високите носове на болидите  Vote_lcap25/5ФИА иска да махне високите носове на болидите  Voting_bar  (5/5)

ФИА иска да махне високите носове на болидите  Empty ФИА иска да махне високите носове на болидите

on Пет 18 Мар 2011, 16:37
ФИА иска да махне високите носове на болидите  Img_20110317_0007

Формула 1 и ФИА може да направят стъпка към премахването на модернтие през този сезон високи носове на болидите във Формула 1. Причината е, че в последно време се появиха опасения за възможни странични ефекти от аеродинамичния елемент. Според техническия съветник от института на ФИА Анди Мелър, високият нос е предпоставка за излитане от пистата подобно на това на Марк Уебър във Валенсия миналата година. В момента тече проверка на елемента и неговата безопасност, но според Мелър, резултатите ще бъдат в полза на ниско разположеният нос:

“Всъщност от ключово значение ще е носът, на движещия се зад вас болид. Друг важен фактор е скоростта, с която се движите. Ако по някаква случайност карате болид с висок нос и се ударите в задните гуми на движещата се пред вас кола, има голям шанс да излетите подобно на Марк Уебър във Валенсия. Знаем как стоят нещата при подобни звуци и сме издали точни спецификации за отборите, как това няма да се случва.“, сподели той. Промените в носовете на болидите ще дойдат най-рано след няколко години.
Върнете се в началото
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите