BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Генерал Съби Събев с анализ на военната операция в Либия Vote_lcap25/5Генерал Съби Събев с анализ на военната операция в Либия Voting_bar  (5/5)
20032011
Операцията в Либия започна по класически начин по отношение на избор на целите - първо трябва да бъдат поразени системата за наблюдение и зенитно-ракетните средства. Това заяви в bTV Новините генералът от резерва Съби Събев.

Той допълни, че либийските сили са дали адекватен отговор, като са активирали системите си за противовъздушна отбрана. Но веднага след това са разкрити местоположенията им, което позволява и последващо нанасяне на удари по тях.

Военният експерт отличи като разлика от операциите в последните 20 години при „Зората на Одисеята”, че коалиционните партньори са се включвали последователно. „Атаката не започна с един класически масиран удар – с 200-300 самолета, а с последователни групи от самолети с определени цели”, обясни той.

По думите му страните са имали някаква начална подготовка, но е липсвало съсредоточаване на сили на едно място. Според него основните цели на операцията са крайбрежните градове, където се намират и средствата за защита и нападение на Либия.

Генерал Съби Стбев разясни какъв е класическият принцип за подобна операция. Той съдържа голяма вълна, след това основна вълна и евентуално завършващ удар. Между тях може да има и отделни удари.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите