BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
АЕЦ "Фукушима 1" вероятно ще бъде закрита Vote_lcap25/5АЕЦ "Фукушима 1" вероятно ще бъде закрита Voting_bar  (5/5)
21032011
В Япония броят на жертвите от унищожителното земетресение и последвалото цунами продължава да се увеличава. По данни на властите загинали и изчезнали са над 21 000 души. Страната продължава да се бори и с друго бедствие - потенциалната опасност от радиация.

Аварийните екипи в ядрената централа "Фукушима 1" са успели да възстановят електрозахранването на втори реактор и се борят да подновят работата и на първия. По всяка вероятност централата ще бъде закрита. Морската вода, с която се обливат реакторите, е разградила ключови елементи.

Правителството увери, че заразените с радиация мляко и спанак в района на централата не са стигнали до магазините и не са опасни за здравето. Фермери от региона се тревожат, че продукцията им ще се обезцени. 83-годишната Чийоко Каизука още помни смъртоносната авария в атомна централа край Токио преди 11 години, която принудила нея и други земеделци да изоставят земите си.

Чудо се случи за японска пенсионерка и нейния 16-годишен внук. Двамата бяха извадени изпод руините на дома им в град Ишиномаки. Те прекарали 9 дни в онова, което останало в кухнята на къщата им. Двамата бяха откарани с хеликоптер в болница. Те са отпаднали, но в съзнание. През цялото време са се хранили с кисело мляко и друга храна от оцелелия им хладилник.

Лъч светлина имаше и за друг оцелял при бедствието в Япония. Кийоши Хирацука успя да откри любимия си мотор Харли Дейвидсън в руините на родния си град Онагава.

Половината от жителите на Онагава са безследно изчезнали.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите