BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Всички заложници са освободени Vote_lcap25/5Всички заложници са освободени Voting_bar  (5/5)
24032011
Към 15:30 ч. на брифинг на МВР главният комисар Калин Георгиев заяви: "Похитителят е изолиран в трезор на банката. Под наблюдение е. Приел е упойващи вещества. Не е правил опит за самоубийство. Контактен е. Продължава да е въоръжен. (...) Не е наркозависим, не е пристрастен".

Районът около злополучния клон на "Инвестбанк" продължава да е отцепен от полицията.

През последните два часа там е имало две основни събития. В 14.30 часа трима полицаи, облечени в бронежилетки, са се приближили клекнали до входа на банковия клон и са оставили черен пакет.

Около 15.00 часа всички служители на МВР са се оттеглили от района. Половин час по-късно се върнали. Периметърът на сигурност вече е значително смален. Автомобили се движат свободно на една пресечка от мястото.

По-рано през деня: Тази сутрин похитителят освободи последната заложничка. В 10.17 часа жена с чанта в ръцете е напуснала клона на „Инвестбанк” в Сливен. Информацията бе потвърдена от вътрешния министър Цветан Цветанов.

По-късно стана ясно, че след нея е била изведена от полицията и друга жена, за която похитителят не е знаел. Поетапно снощи беше освободена първо една служителка на клона, по-късно през нощта още две и тази сутрин - един мъж.

Последната останала като заложник бе Светлана Динева – счетоводител-касиер на банката. Именно тя в началото на похищението е успяла да разговаря със сина си по телефона, скрита от похитителя. След като е била открита от него, е имало размяна на остри реплики.

За скритата жена се предполага, че е шефката на клона Веселка Цонева.

Стана ясна и самоличността на похитителя. Това е Стефан Петров на 27 години от село Кортен, Нова Загора.

За него се знае, че работи в охранителна фирма в Сливен, в която не се е явил вчера. По непотвърдени данни от там е изчезнало оръжие с 40 патрона. За него хората разказват, че е спокоен, кротък и работлив човек. Последно са го видели в сряда около 14.30 часа да влиза в автомобил.

При влизането си в банката той имал намерение да я ограби, но след последвалата стрелба, станал изключително агресивен. Информацията за влошеното състояние на ранения охранител е забавило освобождаването на заложниците, тъй като похитителят се е уплашил.

За вероятен мотив се смята разочароващо събитие за Стефан – провал на изпит за шофьорска книжка.

Хронология на събитията от тази сутрин:

Около 8.30 часа полицията разшири периметъра на отцепване около сградата, в очакване на приключване на ситуацията.

Всички заложници са освободени 620x486
Снимка: БулФото

Рано тази сутрин - около 4.10 часа, са били освободени Мими Величкова и Ивелина Тенева. Двете бяха пуснати по начина, по който това се случи с тяхната колежка Радина Терзиева снощи – полицай застана пред входа на банката, вдигна ръце и те една по една заставаха зад неговия гръб. Освободените са били отведени от други полицаи в посока сградата на областната управа. Там се помещава кризисният щаб, организиран от общината.

Около 7.10 часа беше освободен и Димитър Митков – служител на банката.

Мими Величкова е на 32 години и от два месеца работи като касиерка в банковия клон. Ивелина Тенева е главен счетоводител. Веднага след като е била изведена от сградата, тя се е чула със своя съпруг. По неговия разказ жената се чувства сравнително добре за ситуацията, в която се намира. Преживяла е лека нервна криза веднага след излизането от офиса на банката.

Тя е съобщила, че похитителят се е държал сравнително добре с тях. Единствено в началото на похищението ги е принудил да коленичат и да легнат на пода.

Всички заложници са освободени 620x413
Снимка: БГНЕС

Раненият охранител - 42-годишният Станчо Станев, беше опериран вчера вечерта в болницата в Сливен. Според лекарите операцията е преминала успешно и животът му е вън от опасност. Той е претъпял тежка операция, която е протекла повече от пет часа и вероятно няма да бъде контактен в следващото денонощие.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите