BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Похитителят в Сливен признал: Направих непоправима грешка Vote_lcap25/5Похитителят в Сливен признал: Направих непоправима грешка Voting_bar  (5/5)
24032011
Похитителят в Сливен признал: Направих непоправима грешка 460x391

Похитителят на банковите служители от клон на “Инвестбанк” в Сливен признал, че е направил непоправима грешка,като взе заложници и рани един от охранителите на банката. Именно по тази причина 27-годишният мъж категорично отказва да излезе от трезора, където сам се е затворил. Това разказа за btv.bg Щерьо Щерев - шеф охранителната фирма, в която работи похитителя.

Щерев, който прекара цялата нощ пред банката в Сливен и преговаряше със своя подчинен, допълва, че мъжът не е имал никакви искания към властите или финансовата институция. От самото начало на заложническата драма той повтарял, че няма да нарани нито една от жените, които държа под прицел в продължение на около 20 часа.

В последните часове преговори с похитителя Стефан Петров водят негови близки приятели, опитвайки се да го убедят да излезе от сградата.

Пистолетът, който мъжът носи, е негово лично оръжие, като разрешителното за притежанието му е презаверено от 1 декември 2010 г. до 2015 г., каза още Щерев.

Преди да започне работа в охранителната фирма, Петров е минал през всички необходими за целта медицински изследвания и психотестове и всичко това е документирано, уточни още собственикът на компанията.

Той допълни, че служителите му разполагат само с газово оръжие, тъй като според влязъл в сила закон от 1 март охранителите нямат право да извършват дейността си с лично оръжие.

Петров заема настоящата си длъжност от една година. В този период той не е проявявал агресия към колегите си, извършвал е всичките си задължения стриктно, не е създавал конфликтни ситуации и нищо в поведението му не е подсказвало, че може да извърши престъпление, твърди Щерев.

“Стефан е кръгъл сирак, без близки и приятелка, не говори за личния си живот. Не е демонстрирал да има финансови затруднения. Той е много добро момче”, категоричен е Щерев.

Петров презирал крадци, бандити и наркомани, не пушел и не бил страхлив, добавя шефът му. И отсича, че целта на Стефан не е била да обере банката.

"Единственият му проблем може би е самотатата", казва Щерев.

След освобождаването си, една от похитените служителки дори споделила, че е учудена как човек с такова държание може да извърши подобно нещо.

Последната освободена заложничка дала на Стефан валидол или валериана. Главният секретар на МВР Калин Георгиев пък заяви по-рано днес, че похитителят е прекалил с дозата.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите