BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Данъчните започнаха акция "Касов апарат"  Vote_lcap25/5Данъчните започнаха акция "Касов апарат"  Voting_bar  (5/5)
27032011
Инспекторите от НАП започнаха акция "Касов апарат". Масирани проверки на данъчните текат в цялата страна, а най-честите нарушения са укрити обороти и фиктивни касови бележки на килограм, зад които няма реално отчетени пари. Инспекторите действат, пазарувайки под прикритие.

Издаването на касов бон за всяка покупка и изрядното, на пръв поглед, поведение на търговците може да бъде измамно. Прикриването на част от оборотите става по добре изпитана схема.

„Търговецът отчита всички обороти, издава касови бележки винаги и за всяка една покупка, но в определен период от време ИТ специалист или човек, който има достъп до паметта на фискалното устройство изтрива, условно казано, целия натрупан оборот”, обясни Росен Бъчваров, говорител на Националната агенция за приходите.

Две от служителките на приходната агенция си поръчват обяд в столично заведение, което по всичко личи, е много оборотно. Получават касова бележка, но с неясно съдържание. Още на следващия ден се връщат на проверка .

При явни опашки и струпване на хора търговецът е декларирал дневен оборот за вчерашният ден от 270 лв.

„За вчера не ми звучи реално в интерес на истината. Но това сте отчели? Не... става въпрос, че не ми звучи реално за самият ден”, призна Славчо Тошев - управител на заведението.

„Ние обядвахме тука и според нас този оборот се направи само докато направихме това скрито наблюдение, в рамките на 30-40 минути, имаше постоянно опашка”, казаха инспекторите.

След дълго търсене и суетене в крайна сметка контролната лента не беше открита. Бързо нарастващият оборот обаче стресна търговеца, който обяви експресна промоция, за да намали печалбата. В следващият месец заведението ще бъде наблюдавано постоянно, ще му бъде направена и ревизия. Така и не стана ясно с какъв бюджет разполагат данъчните за мнимите покупки.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите