BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Икономиката ни излиза от кризата, но по-бавно от очакваното Vote_lcap25/5Икономиката ни излиза от кризата, но по-бавно от очакваното Voting_bar  (5/5)
04042011
Българската икономика се съживява с бавни темпове. Това отчетоха финансисти на банков форум в София.

Лошите кредити продължават да растат, но с по-бавни темпове. През първото тримесечие на годината се отпускат повече потребителски и фирмени кредити. Банкерите отчитат застой при ипотечните заеми. По данни на банковия сектор в момента средномесечния лихвен процент на домакинствата е 10,6 на сто, а на фирмите - около 8 на сто.

От Българската наодна банка отчетоха, че финансовата ни система е стабилна. Като пример от Централната банка посочиха фактът, че България е една от петте държави в Европйеския съюз, която не е вкарвала публични средства за стабилизиране на сектора. Статистиката показва, че до момента в останалите 22 държави са инжектирани над 4 трилиона евро.

Положителна тенденция за икономически растеж отчитат и от общините. В София например има чувствителен ръст на приходите от строителни разрешения и търговия с недвижими имоти през първото тимесечие на годината. С около 300 000 лева повече са приходите от продажба на недвижимости, похвали се кметът на столицата Йорданка Фандъкова.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите