BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Екокомисията в НС прие петгодишната забрана на ГМО Vote_lcap25/5Екокомисията в НС прие петгодишната забрана на ГМО Voting_bar  (5/5)
11022010
Парламентарната комисия по околната среда и водите прие на днешното си заседание проекторешението, внесено от ГЕРБ, за забрана за освобождаване в околната среда и отглеждане на ГМО за пет години на територията на България. Решението беше подкрепено от 11 депутати, без против или въздържали се.

Комисията не подкрепи предложението на ДПС да отпадне предвиденият срок от пет години. Депутатите не подкрепиха и искането на Лъчезар Тошев от "Синята коалиция" да се възложи на Министерския съвет да внесе в Съвета на ЕС предложение за допълнение на европейската директива, свързана с ГМО.

Тошев искаше тези поправки да предвиждат възможност всяка държава да може да въвежда допълнителни ограничения за ГМО за важни за нейното земеделие култури, както и да създава свободни от ГМО зони.

Румен Такоров от Коалиция за България също поиска въпросът да се реши в посока България да бъде обявена за зона, свободна от ГМО. Това ще помогне много за развитието на туризма, който е приоритетен отрасъл за страната ни, смята той.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите