BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Задължават топлофикациите да връщат надвзети пари с лихви Vote_lcap25/5Задължават топлофикациите да връщат надвзети пари с лихви Voting_bar  (5/5)
22032011
Задължават топлофикациите да връщат надвзети пари с лихви 460x345

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще се самосезира за промяна в общите условия за работата на топлофикационните дружества, така че те да започнат да връщат на абонатите надвзетите суми с лихвите. Това съобщи председателят на регулатора Ангел Семерджиев.

Той призна, че в момента договорите на топлофикациите с клиентите не действат в полза на потребителите, защото при надвзети суми те или се приспадат към следващи сметки, или се връщат, но без лихви за периода, в който топлофикацията ги е задържала. В същото време потребителите плащат забавени сметки към топлофикацията с лихви.

Според Семерджиев по-лесно би било да се променят общите условия, както това е било направено с енергоснабдителните дружества.

Още до средата на април ще задействаме процедура за промяна и е напълно възможно тя да залегне в общите условия на топлофикационните дружества към май, тоест преди изготвянето на изравнителните сметки за парно, каза Семерджиев.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите