BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Паника в Япония след съобщение за високи нива на радиация Vote_lcap25/5Паника в Япония след съобщение за високи нива на радиация Voting_bar  (5/5)
27032011
Паника обхвана Япония след съобщението, че радиацията в АЕЦ „Фукушима” е достигнала 10 милиона пъти над допустимото. Няколко часа по-късно обаче компанията оператор "Тепко" опроверга предишното си съобщение и го определи като цитирам "грешка". В опровержението не се посочва какво е нивото на радиация в авариралия Втори реактор, но работниците там не бяха върнати на работа.

Половин месец след началото на бедствието Япония изглежда далеч от справянето с последиците. Хиляди жители на засегнатите райони са без дом и надежда за нормален живот.

Личните трагедии обаче са само върхът на айсберга. В основата остава ядрената авария. Ситуацията във Фукушима е непредвидима, а опасенията, че не се казва цялата истина, се засилват. Работниците край реакторите бяха изведени от площадката, след радиацията рязко се увеличи.

„Трябва да се гарантира сигурността на служителите, след като бяха регистрирани високи нива на радиоактивни емисии. Не можем просто да вземем и да ги изхвърлим. Необходимо е радиоактивните материали да бъдат събрани и пренесени”, каза секретарят на правителството Юкио Едано

Близо две трети от японците са недоволни от действията на правителството. В много градове се проведоха и антиядрени демонстрации.

У нас няма промяна в радиационния фон. Това показват последните измервания на Агенцията за ядрено регулиране.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите