BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Бизнесклиматът се влошава, отчита статистиката  Vote_lcap25/5Бизнесклиматът се влошава, отчита статистиката  Voting_bar  (5/5)
29032011
Стопанската конюнктура през март се влошава спрямо февруари. Това сочат данните на Националната статистика. Причината - по-неблагоприятният бизнес климат в промишлеността, строителството и услугите. Най-тежко остава положението в строителството и това си личи дори по изложението за строителни материали, което се провежда в центъра на София.

В минали години било пълно с щандове на изложители, сега е пусто. Попитани как е тази година в сравнение с миналата, изложителите дават почти еднакви отговори - много по-слаба година.

Освен че има по-малко търговци, на изложението за строителство има и по-малко клиенти.Ако през 2009 г. оборотът в строителството е бил осемнайсет милиарда лева, сега е наполовина. Съответно половината строителни фирми са фалирали, а половината работници - съкратени.

„Не се задават поръчките, няма ги поръчките и оттам нататък бизнесът е в застой, при ситуацията, в която има 86 процента спад на външните инвестиции и държавата няма пари за инвестиции за обществени поръчки, практически няма откъде да се получи оживление, няма откъде да се получи растеж”, коментира инж. Иван Бой.ков, директор на Камарата на строителите в България

Надеждите са догодина, когато отново има изложение за строителство, браншът да е стъпил на крака.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите