BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Завърнали се от Либия българи: В Джамахирията не е страшно Vote_lcap25/5Завърнали се от Либия българи: В Джамахирията не е страшно Voting_bar  (5/5)
02042011
Още трима наши сънародници се завърнаха от Либия преди часове. Те пристигнаха с полет от Москва, след като бяха евакуирани с руски самолет.

На летището д-р Здравко Георгиев посрещна хората, които години наред са му помагали в Либия, докато беше обвиняем по СПИН делото. Заедно със семейство Георги и Стоянка Айрянови от войната в Либия се измъкна и домашният им любимец Чара. Георги е служител в европейско посолство в Триполи, а Стоянка - медицинска сестра в австрийска болница. До последно и двамата не искали да тръгват, защото не виждали опасност.

До момента не сме се изплашили и не за това се връщам. Просто месец и половина стоя без работа, заяви Георги Айрянов. Не очаквахме, че това нещо ще ескалира до такава степен и ще продължи толкова дълго. Очаквахме, че ще има някакви размирици и после ще отмине, както е било и друг път. Но този път се намесиха външни фактори. Ако не бяха се намесили ние щяхме да си останем още.

Според наблюденията на Айрянови хората в Триполи масово са на страната на Кадафи и предпочитат старото положение. Много от тях ставали живи щитове срещу чуждите бомби по своя воля. Бунтовниците обаче скоро щели да превземат столицата, която досега е била сравнително сигурно място.

Ще си починем първо малко, ще си видим близките, ще ги успокоим...по-нататък ще мислим. Животът си е пред нас. В края на краищата той си продължава, заяви Стоянка Айрянова.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите