BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Изпълнихме техническите критерии за Шенген Vote_lcap25/5Изпълнихме техническите критерии за Шенген Voting_bar  (5/5)
04042011
България изпълни техническите критерии за Шенген. Тази оценка за готовността на страната ни даде работната група към Европейския съвет, след като отчете резултатите от последната проверка у нас в края на март.

С преодоляването на последните изисквания за сухопътната ни граница с Турция, засягаща загражденията и печатите, техническите аргументите против влизането ни вече са изчерпани.

Според процедурата страните-членки могат да поставят уточняващи въпроси до 11 април, а България да отговори до 19-ти. Оттам нататък решението е само политическо.

Оценката на експертната група ще мине за одобрение в Европарламента след седмица в Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, след което решението за присъединяване трябва да се одобри на ниво Европейски съвет. Желанието на София и Букурещ е това да стане под председателството на Унгария, което приключва в края на юни.

Унгария беше поставила влизането ни в Шенген сред приоритетите си, но Франция и Германия се противопоставиха. Ако през юни не получим зелена светлина за Шенген, следващата възможност е през октомври по време на редовния Европейски съвет.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите