BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Share
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1420
Години : 27

Предупреждения
Точки:
Кардиолози искат оставката на здравния министър с билбордове Vote_lcap25/5Кардиолози искат оставката на здравния министър с билбордове Voting_bar  (5/5)
04042011
Българският кардиологичен институт поиска оставката на здравния министър... с билбордове, поставени в няколко големи града. Освен за оттеглянето на д-р Стефан Константинов, се настоява и за оставките на трима негови подчинени - Гергана Павлова, Юлия Джоргова и Божидар Финков.

От института недоволстват, че по препоръка на двамата национални консултанти по кардиология драстично са орязани парите за инвазивна кардиология, а модерни животоспасяващи процедури са ограничени до 8 на ден.

Не е ясно кой финансира и колко струват билбордовете, но според института, неговите четири болници са най-потърпевши от намалените средства.

От здравното министерство заявиха пред bTV, че исканията за оставка са неоснователни и нямат представа от какво са продиктувани. След проверките в 23 болници за инвазивна кардиология, направени миналата година, Медицинският одит установи немотивирани хоспитализации, висок процент ангиографии, преобладавящ брой на преминали пациенти по спешни инвазивни клинични пътеки.

За подобряване на качеството и ефективността на този тип медицински услуги, заедно с Дружеството по интервенционална кардиология Медицинският одит излезе с предложения за промени, които вече са отразени в новия медицински стандарт по кардиология.

„Не черпя пари от обществени фондове, а от трудови договори. Нямам частни лаборатории. Аз съм един от 12-души в работната група, която създаде медицинския стандарт по кардиология, който не им е удобен на тях. Целият скандал трае две години, коментира пред bTV Божидар Финков.
Share this post on:diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Comments

No Comment.

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите