BGtop
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!
Sky-BG Форум
Завладяваме вашият свят!

Добре дошли в Sky-BG Форум!

Go down
uilan
uilan
Собственик
Собственик
Брой мнения : 1424
Години : 32

Предупреждения
Точки:
Уитмарш пое вината за наказанието на Хамилтън Vote_lcap25/5Уитмарш пое вината за наказанието на Хамилтън Voting_bar  (5/5)

Уитмарш пое вината за наказанието на Хамилтън Empty Уитмарш пое вината за наказанието на Хамилтън

Вто 15 Май 2012, 01:25
Уитмарш пое вината за наказанието на Хамилтън Img_20120514_0009

Отборният шеф на Макларън Мартин Уитмарш пое вината за наложеното наказание на Люис Хамилтън след края на квалификацията за Гран при на Испания. Британският пилот спечели в събота и вече се готвеше да стартира от първо място в неделя на "Каталуния", когато лошата новина дойде в гаража на Макларън.

Съдиите в Испания пратиха Люис на последна стартова позиция, след като веднага след като спечели квалификацията, болидът му спря заради свършилия бензин. По правилник пилотът трябва да се върне до боксовете с болида на ход. Уитмарш можеше да отмени последната бърза обиколка на своя пилот и той да стартира седми или осми. Британецът обаче призна, че не го е направил, защото не е очаквал толкова сурово наказание от страна на стюардите.
„Сега като размислих по-трезво над ситуацията, смятам, че сгреших. Но аз, както и всички останали в тима, не вярвахме, че заради спирането на пистата ще накажат Хамилтън със стартиране от последна позиция. Можех да се обадя на Люис и да прекратя последната му обиколка и той щеше да се прибере в бокса, но пак повтарям, не очаквах подобно наказание", заяви Уитмарш. "След това наредих на Хамилтън да спре веднага, защото знаех, че нямаме почти никакво гориво, а трябва да дадем един литър за анализ на течността. В гаража изпомпахме 1.3 литра. Ако бяха три литра, щях да съм още по-разочарован, но и сега не ми е леко, защото Люис можеше да се бори в челото на класирането при добър развой на състезанието", завърши британецът.
Върнете се в началото
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите