- uilanСобственик
- Брой мнения : 1424
Години : 32
Предупреждения
Точки:
(5/5)
Майкъл Джексън почина!
Пет 26 Юни 2009, 14:11
По данни на интернет-изданието tmz.com кралят на поп-музиката Майкъл Джексън e починал тази вечер на 50-годишна възраст в Лос Анджелис.
Късно вечерта в четвъртък западни медии, сред които Los Angeles Times и Associated Press, съобщиха, че певецът е бил спешно хоспитализиран в UCLA Medical Center, заради съмнения за сърдечен пристъп, където по-късно починал.
По данни на CNN Джексън е бил докаран в болницата в кома, където лекарите са се борили за живота му близо 1 час.
Смъртта му е регистрирана в 00,26 часа българско време.
Входът на клиниката и районът около болничната стая на поп идола са блокирани от частни гардове, съобщава още телевизията.
Адвокатът на фамилията, Браян Оксмън, заявява, цитиран от CNN, че е разговарял с брата Ранди Джаксън, който го информирал, че Майкъл е колабирал тази сутринв дома си в западен Лос Анжелис.
През последните години Майкъл Джексън прекрати концертните си изяви.
Здравословното му състояние, влошено от безбройните пластични операции, предизвикваше сериозни опасения у лекарите.
След като се разбра, че кралят на поп музиката е починал, стотици негови почитатели се събраха пред сградата на клиниката. Те запалиха свещи, развяват плакати с лика му и скандират името на певеца.
Смъртта на Майкъл се случи малко преди опита му отново да се върне на голямата сцена. Той планираше турне, чието начало беше насрочено за 13 юли в Лондон.
Коментар на Лейтенант Фред Корал :
"Мога да кажа, че към този момент сме информирани от следователите от Полицейския департамент на Лос Анжелис, че г-н Джексън е бил транспортиран до болницата и при приемането му не е бил в съзнание, като за час на смъртта му е определен 14:46 часа. Ще преместим тялото на Джексън от болницата в наш център, където ще бъде прегледано, за да бъде определена причината за смъртта. Доколкото знам г-н Джексън е бил докаран от служителите на службата за спешна медицинска помощ до болницата със сърдечен пристъп и по-късно е била констатирана смъртта му".
Майкъл Джексън
* Роден на 29 август 1958
* Име Майкъл Джоузеф Джаксън
* Родно място Gary, Indiana
* Наричан Краля на попа, Джако
* Най-големи хитове I Want You Back, Don't Stop Til You Get Enough, Billie Jean, Bad, Black or White, Earth Song
* Грами награди 13
* Продажби над 150 млн. копия
За кариерата на Майкъл
* През 1965 Майкъл и братята му сформират...
Реакции
Мадона : Не съм спряла да плача след като начучих тъжната новина. Светът загуби един от най-великите, но неговата музика ще бъде жива завинаги.
Селин Дион : Шокирана съм. Майкъл Джексън е бил идол за мен през целия ми живот. Той беше гений. Това е много голяма загуба за мен, като при смъртта на Кенеди и Елвис.
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите